Az év utolsó hazai meccsére készülünk

2019. november 15. - ErosVarFC

Igencsak hullámzó formát mutatunk az elmúlt hetekben: bravúros győzelmeket arattunk az előttünk álló Rákosmenti KSK II és Erdért SE ellen, viszont fájdalmas vereségeket szenvedtünk alsóházi csapatokkal szemben, a múlt hétvégén például a pestszentlőrinci Városgazda otthonában, egy hideg, esős találkozón.

evfc136.jpg

Bizonytalanul kezdtük a mérkőzést, amit ellenfelünk egy szerencsés góllal meg is bosszult, viszont még az első negyedórában sikerült megfordítanunk az állást: előbb Bakonyi Peti egyenlített egy pontos fejessel Reichert Dávid szögletét követően, két percre rá pedig Regős Matyi támadott le agresszívan egy védőt, megszerezte tőle a labdát, majd a kapust megkerülve gurított a kapuba. A szünetre viszont már döntetlennel mentünk, mert a félidő végén ellenfelünk szöglete után saját játékosunkról pattant a labda a kapuba.

evfc135.jpg

A második félidőre szerkezetet váltottunk, ami feljavította játékunkat, viszont ismét a Városgazda jutott előnyhöz: ismét egy szöglet után találtak be, a sokszoros strandfoci-válogatott Ughy Márk pazar mozdulattal ollózott, Tóth-Salamon Ákosnak esélye sem volt védeni. Regős Matyi kicsivel később még egyenlíteni tudott, azonban körülbelül egy percre rá jött a hidegzuhany: egy védelmi kihagyást követően a kiugró ellenfelünk könnyűszerrel szerzett újabb gólt. A hátralévő időben több gól már nem esett, jellemzően a mezőnyben zajlott a játék, így sajnos vereséget szenvedtünk.

Az őszi idény utolsó két fordulójában a tabella első két helyezettje ellen játszunk, november 16-án este hét órakor a Siketeken fogadjuk a második Inter CDF SE-t. Remélhetőleg tartjuk magunkat a robinhoodi szokásainkhoz, és sikerül három pontot szereznünk egy erősebb ellenféllel szemben. Nagy szeretettel várunk minden szurkolónkat, szükségünk lesz buzdításukra, hogy jó eredményekkel vonulhassunk a téli pihenőre!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat
 evfc134.jpg

Az őszi szezon hajrájába értünk: a Városgazda otthonába látogatunk

2019. november 08. - ErosVarFC

Továbbra is tart hullámzó teljesítményünk: két héttel ezelőtt fájdalmas vereséget szenvedtünk az akkor még sereghajtó ESMTK együttesétől, múlt szombaton viszont magabiztos játékkal gyűjtöttük be a három pontot a felsőház csapatai közé tartozó Erdért ellen. A tabellán elfoglalt pozíciónk hetek óta változatlan, egy újabb győzelem esetén azonban lehetőségünk nyílhat a feljebb lépésre. A feladat adott: vasárnap diadalmaskodnunk kell a Városgazda otthonában.

evfc131.jpg

Fájó ugyan, de sajnos igaz, hogy az ESMTK ellenünk szerezte meg szezonbeli első győzelmét a bajnoki idény 9. fordulójában (azóta viszont a dobogós törökbálintiakat is két vállra fektették). A mérkőzés első félideje ugyan kifejezetten szoros volt (ellenfelünk egygólos vezetéssel mehetett a szünetre), a második játékrészben vendéglátóink negyed óra leforgása alatt háromszor is mattolták védelmünket. Bár a hajrában - Bakonyi Pali és Schranz Áron góljaival szépíteni tudtunk -, ez csak az eredmény minimális kozmetikázására volt elegendő, az összecsapás legvégén ugyanis ismételten a hazaiak találtak be, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

evfc130.jpg

A kiábrándító fiaskót az Erdért elleni találkozó követte, s bár itt a papírforma nem mellettünk szólt, sikerült kiköszörülnünk a csorbát: a Rákosmenti KSK legyőzése után újabb felsőházi csapat skalpját gyűjtöttük be, mégpedig rendkívül fegyelmezett csapatjátékkal. A mérkőzésen támadónk, Horváth Sanyi kiemelkedő teljesítmény nyújtott: az első félidőben egy remek találattal szerezte meg a vezetést csapatunknak, a második játékrészben pedig - Regős Matyinak adva gólpasszt - az előkészítésben jeleskedett. Az összecsapás legvégén csapatkapitányunk is kiosztott egy asszisztot találata mellé: kiugratását Paulik Tomi váltotta parádés mozdulattal gólra, stílusosan zárva le ezzel a találkozót.

evfc132.jpg

Az őszi szezon utolsó fordulóihoz érve bízunk egy sikeres finisben, ehhez azonban a bajnoki tabella 12. helyén álló (eddig  tehát kifejezetten gyengén szereplő) Városgazda együttesét idegenben is meg kell vernünk, lévén ezután - mielőtt még pihenőre térnénk - a pontvadászat legerősebb gárdái ellen (Inter CDF SE, Budatétény SE) fogunk pályára lépni. Hálás köszönet mindazoknak, akik az elmúlt hetekben támogatták csapatunkat, a vasárnapi mérkőzésen is várjuk szurkolótáborunkat, szükségünk lesz a biztatásra!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

evfc133.jpg

A sereghajtó otthonába látogatunk

2019. október 26. - ErosVarFC

Múlt hétvégén - idénybeli legjobb teljesítményünket nyújtva - hazai pályán diadalmaskodtunk a pontvadászat élcsapatai közé tartozó Rákosmenti KSK ellen. Holnap - a bajnoki szezon 9. fordulójában - a sereghajtó ESMTK otthonába látogatunk, ahonnan mindhárom pontot el kell hoznunk, amennyiben folytatni akarjuk a felzárkózást.

evfc129.jpg

Meglepetésre nagyarányú győzelmet arattunk a Rákosmenti KSK  együttese elleni összecsapáson: 5-1-re vertük vendégeinket. Ugyan első gólunkat büntetőből szereztük, s ellenfelünk a második játékrészben kilenc emberre fogyatkozott (tegyük hozzá, jogosan), kifejezetten szervezetten és hatékonyan játszottunk a mérkőzésen, sikerünk tehát nem volt érdemtelen. Az összecsapás során részünkről eredményes volt Regős Laca, Bakonyi Pali, Regős Matyi (csapatkapitányunk kétszer is!) és Tóth Ágoston is. 

evfc127.jpg

Soron következő ellenfelünk, az ESMTK gárdája mindeddig nyeretlen, s mindössze egy pontot gyűjtött be nyolc forduló elteltével, biztosak lehetünk azonban abban, hogy nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Középmezőnybeli pozíciónk ugyan jelen pillanatban stabil, ha feljebb szeretnénk lépni, elengedhetetlen, hogy három ponttal zárjuk a pesterzsébeti túrát. Hálás köszönet mindazoknak, akik egy hete hozzásegítették csapatunkat a győzelemhez, holnap is nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, szükségünk lesz a támogatásra!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

evfc128.jpg

Túl a féltávon: a középmezőnyben csapatunk

2019. október 17. - ErosVarFC

Pontosztozkodással zárult múlt vasárnapi mérkőzésünk (2-2-es döntetlen játszottunk a Budakeszi SC otthonában), így nem mozdultunk el a bajnoki tabella nyolcadik pozíciójából. Szombaton - az őszi szezon második felébe érkezve - a BLSZ III 2. csoportjának egyik éllovasát, a Rákosmenti KSK együttesét fogadjuk hazai pályán.

evfc124.jpg

A Budakeszi elleni összecsapást - köszönhetően a pálya minőségének - egyik fél részéről sem a tudatos csapatjáték, sokkal inkább a fordulatok jellemezték. Az első játékrészben ellenfelünk - egy több, mint kétséges játékvezetői ítélet segítségével - közvetett szabadrúgásból szerzett vezetést, a félidő egyetlen találatát szerezve ezzel, míg a második játékrészben Bakonyi Pali révén ugyan fordítani tudtunk (támadónk előbb lábbal, majd fejjel is eredményes volt, így már három bajnoki gólnál jár az idényben), ellenfelünk az egyenlítés érdekében tett erőfeszítéseit a találkozó legvégén azonban siker koronázta (tegyük hozzá, nem érdemtelenül), így sajnos csak egy pontot sikerült elhoznunk otthonukból. 

evfc125.jpg

Szombaton extra teljesítményre lesz szükségünk, ha javítani akarunk az őszi szezon első felében mutatott - nem túl acélos - teljesítményünkön,  lévén a pontvadászat egyik legerősebb csapatát, a tabella negyedik helyén álló Rákosmenti KSK gárdáját látjuk majd vendégül. Hálás köszönet mindazoknak, akik elkísérték Budakeszire csapatunkat, hazai pályán is nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat, szükségünk lesz a biztatásra!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

evfc123.jpg

Javítottunk a hétvégi botlás után, célunk egy újabb győzelem

2019. október 12. - ErosVarFC

Egy hete hazai pályán szenvedtünk váratlan vereséget a Merkapt SE csapatától, majd kedden a Rákosligeti AC ellen javítottunk. Holnap - a bajnoki szezon 7. fordulójában - a Budakeszi SC vendégeként lépünk pályára. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy begyűjtsük a három pontot, és felzárkózzunk az élbolyhoz.

evfc119.jpg

Hiába alakítottunk ki mezőnyfölényt a Merkapt elleni hazai mérkőzésen, lehetőségeink sorra kimaradtak, ez pedig megbosszulta magát: a kontrafocira beálló vendégek kétszer is mattolták védelmünket a második félidő derekán. Ugyan a hajrában Bakonyi Pali révén, aki szezonbeli első gólját szerezte, szépíteni tudtunk, az összecsapás legvégén, kihasználva azt, hogy kitámadtunk, ellenfelünk újfent betalált, meglepetésre elorozva ezzel otthonunkból mindhárom pontot.

evfc122.jpg

A második fordulóból elhalasztott, Rákosligeti AC elleni találkozón (ahogy a hétvégén is) mi irányítottuk a játékot, dominanciánk azonban ezúttal eredményességgel is párosult: Tóth Ágoston korai góljára - egy remekbe szabott távoli lövéssel - ugyan még tudtak válaszolni a vendégek, újabb találatainkra (Regős Matyi, Reichert Dávid) ellenben már nem. Mindhárom beköszönő játékosunk első bajnoki gólját szerezte az idényben. 

evfc121.jpg

Soron következő ellenfelünk, a Budakeszi SC a bajnoki tabella tizedik helyén áll, csupán egy ponttal lemaradva tőlünk. Ha szeretnénk megerősíteni középmezőnybeli pozíciónkat, egyúttal felzárkózni az élbolyhoz, mindenképp el kell hoznunk otthonukból a három pontot. Hálás köszönet mindazoknak, akik a mögöttünk álló hét napban támogatták csapatunkat, Budakeszin is nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

evfc120.jpg