Erős Vár FC

Nagyító alatt: Lőrik Szabolcs

2018. október 09. - ErosVarFC

Ez alkalommal gárdánk kőkemény középhátvédjét, Lőrik Szabit ismerhetitek meg közelebbről.

evfc26.png

1. Melyek az első focival kapcsolatos élményeid?
Pár villanást tudok felidézni, a leginkább meghatározó talán a 2004-es portugál-holland Eb-elődöntő, ahol picit megrottyantam, mikor a Davids, Van der Sar, Van Nistelrooy fémjelezte csapatot elkenték a luzitánok.

2. Mit jelent számodra egy evangélikus klubban futballozni?
Az öltözői hangulaton kívül a csapat stílusa, egymáshoz és ellenfélhez való hozzáállása is bizonyos szempontból az „evangélikus” jelzőnek köszönhető, ami azonban jóval több, mint frázis, és ezt igyekszünk meccsről meccsre bizonyítani a szurkolóinknak.

3. Mi a legszebb csapatunkkal kapcsolatos emléked?
Egyelőre a 2015-ös megalapulás. Azt hiszem, hogy a BLSZ IV megnyerése csak az abszolút minimális elvárás teljesítése volt, a legszebb emlékeket a jövőben fogjuk megszerezni. 

4. Ki az a játékos együttesünkből, akivel a legjobban megérted magad a pályán, és azon kívül?
Mivel a pályán nagy százalékban „rombolással” foglalkozok, így igyekszem az előttem játszó játékosok stílusához és mozgásaikhoz igazodni támadásépítés során. A pályán kívül egyedi közösség tagjának érezhetem magamat, de sok szempontból kiemelkedik Reichert Dáviddal ápolt kapcsolatom. 

5. Van-e példaképed a labdarúgás világából?
Nem tudnék egy játékost megnevezni, általában a mentálisan kiemelkedően erős és pozitívan agresszív játékosok imponálnak nekem.

6. Játékosként mit tartasz legfőbb erényednek, illetve gyengédnek?
Az biztos, hogy nem tartozom a legképzettebb játékosok közé a csapatból, ezt igyekszem fizikai és mentális fölénnyel ellensúlyozni a pályán.

evfc27.jpg

7. Ha épp nem focizol, mivel töltöd legszívesebben szabadidődet?
Szeretek gourmet dolgokat kipróbálni, kezdve a street foodtól a kézműves sörökig, valamint kissé film- és sorozatfüggő vagyok. Van, hogy elkap az elektronikus zene dark side-ja, olyankor szükségem van egy kis synthwave, d’n’b, trance válogatásra, és igyekszem magaskultúrát is fogyasztani időnként. 

8. Van-e kedvenc filmed, sorozatod?
Minden filmet és sorozatot a saját kora, a saját mondanivalója, valamint annak átadásának sikeressége alapján kell értékelni, ilyen szempontok alapján nem hiszem, hogy lehet kedvencet választani. Bedobok két Sorrentino-művet, az Ifjú pápát és a Nagy szépséget. Természetesen sok olyan név van még, ami garanciát jelent a sikerre, például Iñárritu, Scorsese vagy Nolan.

9. Szeretsz olvasni, van-e kedvenc könyved?
Főleg szépirodalmat és filozófiát olvasok, legutóbb, ami nagy hatást gyakorolt rám, az Émile Zola Germinal-ja volt. Remek kórképet ad a lelketlen és giccses kapitalizmusról egy – a szó összes dimenziójában értetendő – lelkes közegben.

10. Milyen zenét hallgatsz a legszívesebben?
Mindenevő vagyok, és persze hangulattól is függ. Stromae, Eddy de Pretto, MHD, Mumford & Sons, Perturbator, Bagossy bármikor jöhet. 

11. Mi a kedvenc ételed, italod?
Kedvenc ital a nem fröccsöntött, nem kommersz, nem kukoricagrízes sör, kajából valami fenszi burger a nyerő.

12. Ha elutazhatnál bárhová a világon, merre mennél?
Yosemite Nemzeti Park vagy Man-sziget. 

13. Mit vársz az előttünk álló szezontól?
Kőkemény játék, kevés kapott gól, stabil első hely. 

13 + 1.  Mi az életfilozófiád, mottód?
„Eszed legyen, ne étvágyad.” (ismeretlen szerző)

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr6814291193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása