Erős Vár FC

Összefoglaló: Erős Vár FC - Csillaghegyi MTE 0-2

2018. október 22. - ErosVarFC

Hat megnyert meccs után véget ért győzelmi szériánk: kétgólos vereséget szenvedtünk a Csillaghegyi MTE csapatától.

evfc34.jpg

A mérkőzés első félidejét összeszedetlenül, rengeteg hibával kezdtük, melynek következtében harcias szellemben pályára lépő ellenfelünk már a 6. percben magához ragadta a vezetést. Bár a vendégeknek első találatuk megszerzését követően is voltak lehetőségeik, a bekapott gól felébresztett minket, s több szituációban is csak a befejezés pontossága hiányzott az egyenlítéshez.

Meg kell említeni továbbá, hogy az összecsapás játékvezetője az első játékrész derekán óriási hibát vétett: ellenfelünk kapujából kimozduló hálóőre a tizenhatoson kívül fogta meg a labdát, megakadályozva ezzel, hogy gólhelyzetbe kerüljünk, azonban nemhogy a piros lap, de a teljesen egyértelmű szabálytalanság bárminemű szankcionálása is elmaradt.

A második félidő első negyed órájában ismét közel jártunk az egyenlítéshez (legközelebb csapatkapitányunk, Regős Matyi révén, aki látványos mozdulattal találta el a felső lécet), a 63. minutumban azonban jött a hidegzuhany: a csillaghegyiek egy szabadrúgásgóllal megduplázták előnyüket. A próbálkozásokkal természetesen ezután sem hagytunk fel, de erőfeszítéseink ezúttal eredmény nélkül maradtak. Hosszú idő után tehát legyőzőre talált csapatunk.

lineup5.jpg

Vezetőedzőnk így értékelte a látottakat: "Gratulálok a csapatnak, és ezt nem ironikusan, hanem szívből mondom! Igen, vannak olyan napok, amikor a csapat nem úgy játszik, ahogy azt eltervezi, és nem nyeri meg az adott mérkőzést, de ha szívvel küzd, és megtesz mindet, ami az adott napon tőle telik, az megsüvegelendő."

"Visszatérve a mérkőzéshez: egy nem túl szimpatikusan focizó csapatot láttunk vendégül, akik alapképességeiket tekintve ugyan nem rosszak, de hozzáállásukkal, viselkedésükkel nem férkőztek a szívünkbe. Törekvésüknek - a feljutás mindenáron való megszerzésének - megfelelően, mindent megpróbáltak ellenünk, ami nem meglepő, hisz esetükben minden hájjal megkent játékosokról beszélhetünk. Sajnos a nyomás, ami ránk nehezedett az eddig megnyert hat meccset követően, agyonnyomott minket. Továbbá a játékvezető sem tudta magát kivonni ellenfelünk nyomása alól, így az ő fair közreműködésétől is elestünk."

"Az első húsz percben szinte nem volt jó megmozdulásunk. Azoknak az játékosainknak, akik eddig a vállukon vitték a csapatot, most megremegett a lábuk, sorra hibáztak. Ugyan a bekapott - vélhetően lesről született - gól okozta sokk után a srácok mindent megtettek, de görcsösek és pontatlanok voltunk." 

evfc36.jpg

"A szünetben próbáltam nyugtatni a srácokat, rendezni a sorokat, és úgy éreztem, hogy még nagyobb akarattal, hittel álltunk neki a második félidőnek, de a hibák és a görcsösség mellett idővel a tanácstalanság is beférkőzött a csapat játékába. A fiúk mindent megpróbáltak, még egy kapufáig is eljutottunk. Egy lőtt góllal máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, de nem így történt. Ezt követően is becsülettel próbálkoztunk, szerkezetet cseréltünk, támadót hoztunk be, de a pontatlanság és a rossz döntések megakadályoztak minket a gólszerzésben, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy kontrát követő szabadrúgással eldőlt a meccs. Mégis örömteli volt számomra, és pozitívan értékelem, hogy mentünk előre, nem törődtünk bele a sorsunkba. Még ha a végén bizony sokszor rendezetlenül vártuk is a vendégek kontráit, én értékelem a szándékot."

"Nagy tanulság, hogy helyén kell tudni kezelni a csapatunk jó eredményeit, mert még nem vagyunk készen. A srácoknak ez lesz a feladata, illetve az, hogy az előrelépéshez meg kell tanulnunk az ilyen és ehhez hasonló mentalitású ellenfeleink ellen játszani. Ráerőltetni az ellenfélre a saját játékunkat, kihasználni a széleket és a mélységi játékot, pozitívan harcias szellemben labdákat szerezni, és főként nem hagyni, hogy ők erőltessék ránk az akaratukat. 
Továbbá azt se felejtsük el, hogy két kaput eltaláló lövéssel nagyon ritkán lehet mérkőzést nyerni. Ha ezeket a dolgokat kijavítjuk, akkor mondhatjuk majd el magunkról, hogy készen állunk. Ám addig sokat kell dolgozni, és az eddig látott harci kedvvel és elszántsággal küzdeni minden héten. Továbbra is legyünk büszkék az eredményeinkre, és küzdjünk, ahogy eddig is tettük. Hajrá Erős Vár FC!"

Vasárnap, a CSHC 94 FC otthonában lehetőségünk lesz a javításra, az összecsapáson szeretettel várunk mindenkit! 

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

evfc35.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr9714315025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása