Erős Vár FC

Összefoglaló: BP. Polgári SC - Erős Vár FC 2-4

2018. november 12. - ErosVarFC

Szombat este a középmezőnybeli BP. Polgári SC otthonába látogattunk, és egy fordulatos összecsapáson - csapatkapitányunk,  Regős Matyi vezetésével - megszereztük idénybeli nyolcadik győzelmünket.

evfc50.jpg

Bár az első félidőben mi irányítottuk az összecsapást, és ez a gólszerzési lehetőségek számában is megmutatkozott, vitathatatlan, hogy egyszer-kétszer a hazaiak is közel jártak a vezetés megszerzéséhez.  Ennek ellenére azonban a játékrész folyamán egyik csapat kísérletei sem jártak sikerrel. 

A második félidő ezzel szemben valódi gólzáport hozott. Ellenfelünk az 53. percben - egy jogosan megítélt büntetőt értékesítve - került előnybe, majd ezt követően meg is duplázhatták volna a különbséget (kapusunk, Kovács Lehel nagy bravúrral hárította ziccerüket), néhány minutummal később azonban már a mi kezünkben volt a vezetés: az 57. percben Regős Matyi Schranz Ambrus kiváló beadását váltotta gólra, egy perccel később pedig Reichert Dávid labdájával tette ugyanezt.

A 68. minutumban fordult a felállás: Matyi ezúttal az előkészítésben, Dávid pedig a befejezésben jeleskedett, megszerezve ezzel idénybeli negyedik találatát. Öt perccel később csapatkapitányunk - Tóth Ágoston indítását követően - harmadszorra volt eredményes (mesterhármasával immáron hetedik góljánál jár a szezonban), s bár a 80. minutumban ellenfelünk szépíteni tudott, ezzel már csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

11_polgari_i_kicsi.png

Vezetőedzőnk így értékelte a látottakat:
"A Polgári SC csapatában egy szimpatikus ellenfelet ismerhettünk meg, akik - ha összekapják magukat - bárki ellen képesek lehetnek a bravúrra. Ezért is fájlalom, hogy míg nekünk meg kellett küzdeni a győzelemért, addig az egyik riválisunk, az Airnergy gyakorlatilag mérkőzés nélkül zsebelte be ellenük a három pontot. Ilyen szempontból azonban a mi sikerünk felértékelődik, és önbizalmat adhat a srácoknak, hiszen mi nem ajándékba kaptuk azt, hanem megharcoltunk érte, és nem is akárhogy. 
A meccsen végig a mi akaratunk érvényesült, ám az első félidő alapján senki sem gondolt gólzáporra, inkább egygólos meccset vetített előre a játékrész. Sajnos az első gólt - az általunk gyakorolt nyomás ellenére - mi kaptuk, méghozzá egy büntetőből. Látnunk kell azt, hogy a középpályánkon és a védelmünkön esetenként könnyedén átszaladt ellenfelünk. Ezen a közeljövőben javítanunk kell. A hétvégi nem lehetne sikertörténet, ha a csapatunk beletörődik a kudarcba. Ugyan pár percig láttam leszegett fejeket, de az erőnket, a hitünket és az akaratunkat bizonyítja, hogy szinte azonnal váltottunk fejben, és jött az egyenlítés, majd a fordítás. A második gól után látványosan felszabadult a csapat, és a kitámadó ellenfelünket több esetben is sikerült lekontráznunk. Végül nagyszerű eredményt értünk el, szép gólokkal örvendeztettük meg lelkes szurkolóinkat, és begyűjtöttük a lélektanilag is nagyon fontos három pontot. A hibáinkról nem szabad megfeledkezni, tanulnunk kell belőlük, ám újra bizonyítottuk magunknak, hogy a hit, az akarat és az elszántság a reménytelen helyzetekben is mekkora erőt képes adni. Ezt a sors ma értékelte. Bravó srácok, hajrá EVFC!"

Köszönjük mindazoknak, akik kilátogattak a mérkőzésre, és támogatták csapatunkat!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

table.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr3614368697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása