Erős Vár FC

Összefoglaló: CSHC 94 FC - Erős Vár FC 1-1

2018. október 29. - ErosVarFC

Vasárnap reggel Csepelre látogattunk egy győzelem reményében, ám meg kellett elégednünk egy döntetlennel.

evfc39.jpg

A múlt héten, a Csillaghegy ellen elszenvedett első vereségünket követően azon voltunk, hogy mihamarabb kilábaljunk a hullámvölgyből, nehogy egy hosszabb negatív szériába kerüljünk. Szokatlanul korai időpontban, délelőtt tíz órakor játszottuk a mérkőzést. Ugyancsak az újdonság erejével bírt az eddig megszokott sporttelepekhez képest, hogy a CSHC 94 FC otthona egy természetes füves talajú, meglehetősen nagy méretű pálya.

Sajnos már a mérkőzés korai szakaszában hátrányba kerültünk egy – finoman szólva is – véleményes büntetőnek köszönhetően. A bekapott gól rányomta bélyegét a játékunkra, az első huszonöt percben kapkodás és pontatlanság jellemzett minket, ami a fegyelmezetten védekező hazaiak ellen kevésnek bizonyult. A szerencse sem állt mellénk, hiszen Schranz Ambrus távoli lövésével a kapust ugyan meglepte, de a labda a felső kapufán megpattanva hagyta el a játékteret. A félidő közepén sikerült összeszedni magunkat, innentől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést, de továbbra sem tudtunk nagy helyzeteket kidolgozni.

Hasonló mederben folyt a játék a szünetet követően is, ellenfelünkön egyre inkább érződött, hogy egyetlen cserével fizikailag nehezen bírják az iramot, így az ő tervük főleg szilárd védekezésre és abból indított kontrákra korlátozódott. Mi próbáltuk folyamatos nyomás alatt tartani őket, de az utolsó vagy utolsó előtti megoldásokba rendre hiba csúszott. A hatvanhetedik percben azonban Fabiny Marci gondolt egyet, és saját térfelünkről indulva végigvezette a labdát a jobb oldalon. Lapos beadásába a hazai tízes, Huszár Attila szerencsétlenül ért bele, így a labda a tehetetlen kapus mellett a bal alsó sarokba pörgött. Az egyenlítést követően még magasabb fokozatra kapcsoltunk, vezetőedzőnk sorozatos cserékkel frissített a csapaton. A legnagyobb lehetőség egy szöglet után alakult ki: Gyulai Máté a hosszú oldalról fejelt vissza egy beívelést, amit Regős Laca a felső lécre bólintott.

Több gólt ezen a délelőttön nem sikerült szereznünk dörzsölt, de alapvetően szimpatikus ellenfelünk ellen, ám mutatott játékunk alapján nem kell csalódottnak lennünk. A történtekhez sajnos hozzátartozik, hogy Regős Misi nehezen viselte a némileg következetlen játékvezetői ténykedést, és miután ennek túlzott erővel adott hangot, a kispadról kiállították.

9_cshc_i_kicsi.png

Vezetőedzőnk, Polgár Ferenc így értékelt: "A mai mérkőzésen az eredménnyel kapcsolatban lehet hiányérzetem, mert sokkal jobb csapat vagyunk ellenfelünknél. Ezt a labdabirtoklásunk, a helyzeteink, és az akaratunk is igazolhatta, de sajnos ezt rúgott gólokban és pontokban nem mérik, így meg kellett elégednünk a döntetlennel. A mérkőzés képét és minőségét sajnos befolyásolta a legelején befújt büntető."

"Nem szeretek foglalkozni a játékvezetőkkel, de sajnos lassan tendencia, hogy nem megfelelő felfogásban vezetik a meccseinket, nem a játszani akarókat, hanem a befolyásolókat pártolják. Nem látják, mit jelent ez egy csapat életében hosszú távon, és ezt a dolgos hétköznapokon, nekünk, nekem, meg kell oldani, hiszen a csapatnak ettől függetlenül meg kell próbálnia megugrani a kitűzött célokat. Tény azonban, hogy a külső körülményeket nekünk is sokkal hidegebb fejjel kell kezelni. Tudom, hogy a mérkőzéseken ez nagyon nehéz, és önkritikusan jelzem, sajnos néha én is elveszíttettem a higgadtságomat az utóbbi két találkozón, mégis azt kell tudatosítanom a srácokban, hogy nem ez a helyes út. A célokért meg kell tanulnunk ezekkel az ingerekkel és körülményekkel is együtt élni. Nehéz, de tennünk kell ezért is. Ha a mai meccsen picit kevesebbet foglalkozunk a külső tényezőkkel, szinte biztos, hogy nyerünk."

"Sajnos nem tudtuk magunkat ezektől a tényezőktől elvonatkoztatni, és ezért a rengeteg előttünk adódó helyzetben rossz döntést hoztunk. Ez ma egy pontra volt elég. Azonban most is, mint mindig, dicsérnem kell a fiúkat, mert minden tőlük telhetőt megtettek a három pontért. Fel a fejjel, nézzünk előre, tanuljunk és fejlődjünk. Hajrá Erős Vár FC!"

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

evfc40.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr614331321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása