Erős Vár FC

Összefoglaló: Airnergy FC - Erős Vár FC 1-1

2018. december 09. - ErosVarFC

Az ősz lezárásaként elcsíptünk egy pontot a listavezető otthonában.

evfc59.jpg

Bár a BLSZ III első félévének küzdelmei hivatalosan novemberben véget érnek, kivételesen decemberben is pályára kellett lépjünk, hogy bepótoljuk a második fordulóból elmaradt mérkőzést. Vendéglátónk a tabellát 11 győzelemmel és 1 vereséggel vezető, remek gólkülönbséggel rendelkező Airnergy FC volt. Az ellenfél játékosai fiatal koruk ellenére számottevű rutinnal rendelkeznek, több száz mérkőzés áll a hátuk mögött. Az előjeleknek megfelelően edzőnk, Polgár Ferenc elsősorban a fegyelmezettség fontosságát hangsúlyozta a meccs előtti eligazításon.

Kiválóan sikerült elkapnunk a rajtot: Bakonyi Pali a negyedik percben befelé húzta a labdát a bal szélről, majd a tizenhatos vonalán védője lábai között visszarúgta azt az ellenkező sarok irányába, a kapusnak pedig esélye sem volt hárítani. A játék ezt követő szakaszában jórészt az Airnergy birtokolta a labdát, ám főleg hosszú labdákkal próbáltak mögénk kerülni, amit rendkívül összeszedett csapatvédekezéssel sokáig hatástalanítani tudtunk. A 30. percben azonban egy keresztlabda után Takács Márton került helyzetbe, lövése megpattant egy lábon, a labda pedig bevágódott a kapunkba. Ezt követően pár percig némileg megzavarodtunk, ellenfelünk kihagyott egy nagy lehetőséget, de szerencsére hamar visszatértünk az első fél óra szervezettségéhez.

A mérkőzés további szakaszában kevés lényeges esemény történt, az Airnergy néhány távoli lövéssel próbált veszélyeztetni, mi pedig a kontrajátékra hagyatkoztunk. Intenzív mezőnymunka és nagy iram jellemezte a találkozót, védelmünk azonban biztosította, hogy a hazaiak ne tudják újabb gólra váltani mezőnyfölényüket.

lineup6.jpg

Vezetőedzőnk elégedetten nyilatkozott a meccs után:
"Gratulálok a srácoknak az egész őszi teljesítményükhöz. Ez a félszezon igazi megkoronázása volt! Újra bebizonyították, hogy tudnak fegyelmezetten focizni, és ez elengedhetetlen az előrelépéshez. Ma jól zárt a retesz, ellenfelünk alig tudott helyzetet kialakítani. Utóbbi ránk is igaz, a kontráink pontosságában picit javulnunk kell még. Erre a teljesítményre azonban lehet alapozni a jövőt. Büszkék lehetünk az őszünkre, de megyünk tovább. Télen erős ellenfelek ellen fogunk felkészülni a tavaszi meccsekre, bízva a hasonlóan jó folytatásban."

Köszönjük mindazoknak, akik kilátogattak az összecsapásra, és támogattak minket!

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

table3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr7214465780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása