Erős Vár FC

Megrendeztük az első Pilisi EVFC Tábort

2019. július 21. - ErosVarFC

Az előző hét folyamán, július 14-16-ig tartottuk meg a Pilisi Gyermekotthonban táborunkat 11 önkéntes szervezésében, közel 30 gyermek részvételével.

pilis1.JPG

A 2018-as esztendő őszén fogalmazódott meg csapatunk néhány játékosa között az a terv, hogy az Erős Vár FC kezdjen el egy olyan karitatív programot, amelyet rendszeresen tudnánk végezni, és hosszú távú célokat is meg tudnánk fogalmazni ennek keretében. A Diakóniával (csapatunk támogatója) való közös gondolkodás eredményeképpen találtunk helyszínt a munka elindítására: a Pest megyei Pilist. A településen található Gyermekotthon, és a városban élő gyerekekkel kapcsolatot tartó evangélikus hitoktató, Gajdos Szilvia is örömmel fogadta kezdeményezésünket, így elkezdődhettek az előmunkálatok. Ebben a folyamatban komoly támogatást kaptunk Nagy Pankától, a Diakónia munkatársától.

Februárban elkezdődött a program. A félév folyamán havi rendszerességgel jártunk le a Pilisi Gyermekotthonba, itt tartottuk alkalmainkat. Az otthonban élő gyermekeknek, és a városból érkező fiataloknak szerveztünk alkalmakat: a táncháztól át a közösségi játékokon keresztül sokféle dolgot csináltunk együtt a gyerekekkel. Természetesen sosem maradhatott el a foci sem! Külön öröm, hogy a programokon a félév folyamán összesen 12 önkéntes vett részt, többek között gimnazisták, egyetemisták és a csapat játékosai is. Fontos külön kiemelni Regős László, Obermayer Bence és Lepold Sámuel nevét, akik bár sajnos nem tudtak eljönni a nyári táborba, de rendszeres jelenlétükkel nagyban hozzájárultak a munka sikerességéhez.

pilis3.JPG

A félév csúcspontjaként ezután elérkezett a Pilisi EVFC Tábor ideje, amelyet az Evangélikus Egyház által kiírt Andorka Eszter Pályázat megnyerésének köszönhetően tudtunk finanszírozni. A három napos, napközis jellegű tábort 11 önkéntesünk szervezte meg és bonyolította le, közel 30 gyermek vett részt a programsorozaton, amelyeket szintén a Gyermekotthonban tartottunk. A rengeteg szabadtéri játék, foci és beszélgetés mellett a második napon a fiatalokkal meglátogattuk a Pilisi Evangélikus Templomot, ahol a lelkészházaspár, Kárnyáczki Eszter és Szöllősi István Sándor nagy szeretettel fogadta a táborozókat. Az ezt követő kedden Dr. Csepregi András, a Fasori Evangélikus Gimnázium iskolalelkésze tartott a gyermekeknek alkalmat a közösség témáját körbejárva.

pilis2.JPG

Végezetül lássuk, hogyan értékelték a program önkéntesei ezt a tartalmas és sokszínű három napot:

Zászkaliczky Réka: "Bár a félév során már beleláthattunk az ottani élet szépségeibe és nehézségeibe, a tábort mégis egy teljesen új jellegű feladatnak éltem meg. Olyan intenzív időt töltöttünk ott együtt, ami nem csak a mi csapatunkat kovácsolta össze, hanem a gyerekeket is közelebb tudta hozni egymáshoz. Nem hittem volna, hogy három nap alatt ilyen szoros kötődéseket lehet kialakítani. Izgatottan várom a további közös munkát, minden kihívásával együtt."

Máthé Eliza: "Számomra kihívás volt ezekkel a gyerekekkel foglalkozni, de sokat tanultam, sok erőt adott és rengeteg örömet. Amiket meséltek magukról és ahogyan viselkedtek, lehetett érezni, hogy kinek mi a problémája, mivel küszködik, miért van itt a Gyermekotthonban. Például az egyik kislány megkérdezte tőlem, hogy nekem van-e anyukám. Az ilyen kérdések és történetek mellett elkezdtem sokkal jobban értékelni az életemet és a problémáim, az aggodalmaim már nem is tűntek annyira lényegesnek. Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ebben a táborban és hogy mosolyt tudtunk csalni a gyerekek arcára."

pilis5.JPG

Stumpf Tünde: "Nagyon jól éreztem magam, mert jól esett látni azt, hogy a gyerekeknek mennyit jelent az, hogy csak egyáltalán eljárunk hozzájuk. A visszajelzések, amiket tőlük kaptunk nagyon pozitívak voltak, szóval nagyon remélem, hogy máskor is lesz még ilyen tábor!"

Vaigel Maja: "Én egy barátomtól szereztem tudomást a táborról, és úgy gondoltam miért ne, belevágok.Végül mindenki jól járt, azt hiszem. Mi tapasztalatot gyűjtöttünk, ők szórakoztak egy nagyot!"

Nagy Szabolcs: "A pilisi kicsik és nagyok mindegyike Isten ajándéka a világnak. Bár a látszólagos szakadék köztem és köztük óriásinak tűnik, mégis ez a három napos tábor remek példája annak, hogy a szeretettel való odafordulás képes mindezt áthidalni. Minden gyermek tekintetében, kedves szavában vagy erős ölelésében tetten érhető volt a szeretet, amivel minket embereket Isten összekötött."

pilis6.JPG

Bagarus Anna: "Nagyon szép élmény volt, egy elég meghatározó napom a nyárban! Sajnos csak egy napon tudtam részt venni, de az nagyon jól sikerült, a gyerekek tündériek voltak és nagyjából szót is fogadtak!"

Fabiny Márton: "Ezek a srácok sokszor a legapróbb dolgoknak is úgy tudnak örülni, mintha épp foci vb-t nyertek volna. Azt hiszem, mi szervezők is rengeteg mindent kaptunk tőlük ebben a pár napban, valami olyan dolgot kezdtünk el, amit mindenképp érdemes tovább csinálnunk. Reméljük, nemsokára ismét találkozunk velük!"

Csabai Anna: "Szinte már megtisztelő volt Pilis legjobb arcait táboroztatni!"

Schranz Ambrus: "Úgy érzem, hogy a gyermekeknek és a tábor szervezőinek is meghatározó élmény volt ez a három nap. Nagyon sokfelől érkeztünk, táborozók és önkéntesek is, azonban hálásak lehetünk, mert egyre inkább közösséggé tudtunk kovácsolódni a napok teltével. Remélem, hogy ez a folyamat tovább fog menni a maga útján! Köszönet jár mindazoknak, akik segítették az egész féléves munkánkat, s várjuk a folytatást!"

pilis4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr6414973752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása