Erős Vár FC

III. Országos Evangélikus Focitábor - Beszámoló

2019. július 30. - ErosVarFC

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Révfülöpön az Országos Evangélikus Focitábor, csapatunk szervezésében.

rev1.JPG

Szinte már hagyománynak tekinthető az EVFC életében, hogy a nyár egyik legfontosabb eseménye az Országos Evangélikus Focitábor, és ez idén sem volt másképpen. Ebben az évben is Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban rendeztük meg táborunkat, 39 gyermek részvételével, 9 szervező munkájának köszönhetően. Az előző esztendőhöz hasonlóan most is a táborvezetői csapat tagja volt Fabiny Katalin, Fabiny Márton, Nagy Ádám, Nagy Szabolcs, Regős László, Schranz Ambrus és Schranz Áron is. Emellett két új taggal bővült a vezetők köre: Erlbruch Dávid és Werner Balázs, akik az előző nyarakon még résztvevői voltak a tábornak, idén már a szervezői csapatot erősítették. Nagy örömünkre szolgál, hogy bár korukból fakadóan kinőtték táborunkat, mégis a közösség tagjai maradtak új szerepkörben, és ezzel egy olyan folytonosság vette kezdetét, ami példaadó lehet számunkra a jövőre nézve.

A folytonosság más szempontból is jellemezte az idei közös hetet: nem csak a szervezők, hanem a táborozók között is sok visszatérő gyermeket köszönthettünk, szám szerint 29-et a 2018-as esztendőhöz viszonyítva. Közülük is sokan vannak, akik már harmadjára voltak velünk Révfülöpön. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy 11 új résztvevővel is bővült a tábori csapatunk, és reméljük, hogy velük is találkozni fogunk még újra a következő években!

rev10.JPG

Mint ahogy eddig minden esztendőben, idén is megpróbáltuk újítani, felfrissíteni a tábor programsorozatát. A közösen eltöltött hét tematikája a Bajnokok Ligája volt, ami az európai klubcsapatok legrangosabb kupasorozata. Ennek megfelelően idén legendás klubcsapatok neve alatt osztottuk be 5 kisebb csoportra a résztvevőket: a Bayern München, az FC Barcelona, a Juventus, a Liverpool és a Real Madrid csapatai dolgoztak együtt a tábor idején. A hét folyamán végigjártuk közösen a Bajnokok Ligája útját a selejtezőtől egészen a döntőig, és a tábor csúcspontjaként természetesen idén sem maradhatott el a focibajnokság, a csapatok megmérkőzése a pályán. A versengés mellett azonban idén is nagy hangsúlyt fektettünk a közösségi szellem építésére, és arra a kérdésre, hogy a keresztény hitünk értékeit a futball nyelvén keresztül hogyan tudjuk átgondolni közösen.

rev7.JPG

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a 2019-es Evangélikus Focitábor létrejöttéhez, akár a munkájával, akár a jelenlétével! Végezetül lássuk, hogy a tábor új szervezői, és néhány résztvevője hogyan értékelte a közösen eltöltött 6 napot: 

Szervezők

Erlbruch Dávid: "Az elmúlt két évben résztvevőként érkeztem az Evangélikus Focitáborba, Révfülöpre, idén viszont már a segítők csapatába hívtak, ami teljesen új élmény volt számomra. Nagyon klassz volt a majdnem 40 sráccal és a vezetőkkel együtt eltöltött hét. A focizás és strandolás mellett sok más programunk is volt. Nagyon tetszett, hogy a különböző korú gyerekeket és felnőtteket is egyaránt lelkesítő témáink, a foci és a hit, mennyire összekapcsol, életkortól, anyanyelvtől függetlenül. Nagyon egy hullámhosszon voltunk. Örülök, hogy itt lehettem és már most várom a következő évi tábort és a találkozást a srácokkal."

rev6.JPG

Werner Balázs: "Nekem ez a harmadik táborom és nem tudom megunni, annyira jó egy hetet eltölteni a nyáron focival, strandolással, egy jó társasággal és itt minden megvan, ami csak lehet. Nagyon tetszik a táborban, hogy külön csapatok vannak külön vezetővel/vezetőkkel, de ennek ellenére a tábor összes tagja egy közösséget alkot."

rev4.JPG

Táborozók

Mikulás Marcell: "Én második alkalommal vettem részt a Révfülöpön megszervezett focitáborban, ahová 5 osztálytársammal együtt mentünk. Az összes foglalkozás kisebb csoportokban zajlott, ahol a 6 nap alatt címerkészítés és mezfestés is volt. Minden nap 2 edzés és amellett még sok sportolási lehetőség is volt, például vízilabdázás, amerikai focizás, röplabdázás... Az utolsó napon egy bajnokság volt, ahol csapatok megmérkőztek egymással. Szerintem az egyik legjobb választás ez a tábor sportos gyerekek számára és nagyon szeretnék jövőre is menni."

rev2.JPG

Harangi Botond: "Nekem a nyár egyik kedvenc 6 napja a focitábor, ahol találkozok régebbi ismerősökkel, és egy nagyon jó közösségben sportolhatok. De emellett még számos programban vehettünk részt, mint például a buborék foci, esti áhítatok. Minden nap a  2 edzés mellett még egy strandolás is volt, ahol felfrissülhettünk, és vízilabdázhattunk közösen. A tábor több csoportra lett bontva, melyek egész héten együtt dolgoztak: pólófestés, zászlókészítés például. Az utolsó előtti napon az egész héten várt bajnokságban vettünk részt, ahol a csapatok egymással versengtek. Nekem ez volt a harmadik táborom és mindenképpen szeretnék jönni a következőbe is."

rev8.JPG

Kocsis Barnabás: "Ez a tábor számomra testi megújulást illetve lelki pihenést nyújt. Harmadjára voltam a táborban, idén 39-en voltunk, viszont így is egy nagy családként működtünk. Mindenki keresztény a táborban, szóval nem csak a fociról hanem Jézusról, Istenről is tudtunk beszélgetni. Az egyik legjobb dolog a táborban az volt, hogy számíthattam vezetőkre, régi illetve új ismerősökre, vagyis egyszóval mindenkire."

rev3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr1414986750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása