Erős Vár FC

Megkezdtük a felkészülést

2019. február 04. - ErosVarFC

Csapatunk január harmadik hetében megkezdte a téli felkészülési időszakot. Kedd esti edzéseink mellett rendhagyó módon a Kamaraerdőben is tréningeztünk (lásd a képeket), a Kelen SC U19-es csapata ellen pedig sikerrel vívtuk meg első barátságos meccsünket.

evfc60.jpg

Klubunk a következő hónapokban nem számíthat két játékosára: csapatkapitányunk, Regős Matyi sérülését és trombózisát követően még hosszú ideig nem focizhat, míg Kátay Magor Hollandiában tölti a soron következő szemesztert (Matyinak és Magornak innen is kívánjuk a legjobbakat!). Jó hír viszont, hogy Cseh-Szombathy Marci - immáron teljesen felépülve - megkezdte velünk a felkészülést. Valószínű továbbá, hogy együttesünk új játékosokkal is erősödni fog.

evfc61.png

A felkészülési időszak első meccsén a Kelen SC jó erőkből álló U19-es csapatával csaptunk össze, s egy fordulatos találkozón 4-3-ra legyőztük vendéglátóinkat. A mérkőzésen duplázott Regős Laca (mindkét gólját büntetőből szerezte), valamint betalált Bakonyi Pali és Domokos Bence is (Domi korábbi klubja ellen volt eredményes).

Vezetőedzőnk így értékelte a látottakat:
"Első felkészülési meccsünket erős ellenfél ellen játszottuk a Kelenvölgyben. A hazai fiatalok a Hegyvidéket 4-2-re, a Nimródot pedig 2-0-ra verték eddigi találkozóikon. Nem tűnt tehát egyszerűnek a feladatunk, annál is inkább, mert sok volt a betegünk, betegségből visszatérőnk. Ennek megfelelően a még csak keveset gyakorolt öt védős rendszert nem próbáltuk ki, maradt a hagyományos 4-2-3-1-es felállás. A kezdőcsapatunkban kapott helyett új kapusunk, Tóth-Salamon Ákos, illetve Labossa Tomi, akit várhatóan nyáron tudunk majd leigazolni."

"Az első játékrész első tíz percében hellyel-közzel még egyben voltunk, ám ezt követően a hazaiak átvették az irányítást. Sajnos több alkalommal is a védőink mögé ívelt labdákkal tudtak operálni, így több helyzetük is volt, mint nekünk. Hátul nagy hibákkal játszottunk, sokszor kétségbeesett, pontatlan megoldásokat választva. Szerencsére azonban mi is ki tudtuk használni fiatal ellenfelünk hibáit, így kiélezett maradt az összecsapás."

"A második félidei sorunk nagyot dobott a játékunkon: motiváltabban, harcosabban léptünk fel, és át is vettük a hazaiaktól az irányítást. Ellenfelünknek komoly gondot okozott feltolt védekezésünk, időnként alig tudták kihozni saját térfelükről a labdát.  Középpályásaink rengeteg labdát szereztek, és helyenként már egész szép dolgokat is láthattam tőlük. A cseréink tehát remekül szálltak be, s így sikerrel tudtuk venni az első idei összecsapást."

evfc62.jpg

Csapatunk legközelebb szombaton lép pályára: a szintén BLSZ III-as Issimo SE otthonába látogatunk.

Hajrá EVFC! #KellEgyCsapat

A bejegyzés trackback címe:

https://erosvarfc.blog.hu/api/trackback/id/tr7014607190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása